sábado, 26 de abril de 2014

INICIATIVA PER CATALUNYA REINSDUTRIALITZADORA? ON QUEDA EL ROLLO VERD?


ICV anuncia que farà front des del Parlament Europeu al tancament d'empreses de la Catalunya Central

Ernest Urtasun assegura que una de les línies estratègiques del programa a les eleccions europees seran les polítiques de reindustrialització

Igualada - Anoia | 20/03/2014 - 14:25h

Urtasun ha fet una visita aquest dijous a la comarca del Bages per conèixer la situació del territori i traslladar-la al programa per a les eleccions europees del 25 de maig. En aquest sentit, el candidat ecosocialista ha apuntat que una de les prioritats serà la qüestió de la reindustrialització, ja que, segons ell, "tenim un problema de pèrdua de base industrial i en aquestes comarques s'ha patit molt amb tancaments d'empreses com Power Controls o Tradema". Segon Urtasun, les polítiques de reindustrialització també han de permetre "fer la transició cap a una econòmica ecològica".

D'altra banda, Urtasun ha apuntat que altres prioritats d'ICV per a les europees seran la problemàtica social i la jurisdicció universal. "Tenim un problema creixent de desigualtats, pobresa i precarització del mercat de treball i hi hem de fer front a través de polítiques que permetin acompanyar el patiment de la gent, ha destacat el candidat. En quant a la jurisdicció universal, Urtasun ha explicat que a Manresa hi ha el cas específic de l'assassinat de la infermera manresana Flors Sirera a Rwanda l'any 1997. Segons Urtasun, "aquestes causes s'han de seguir investigant i no poden quedar impunes".

La diputada al Parlament i coordinadora d'ICV a les comarques centrals, Laura Massana, ha afegit que és "important" que els candidats a les europees "coneguin bé què passa als territoris" i ha apuntat que Urtasun farà diverses visites a les comarques de la Catalunya Central. Segons Massana, l'Anoia, el Bages o el Berguedà "fa temps que tenen l'atur disparat amb les crisis del tèxtil i la mineria", tot i que ha assegurat que "tenim bons potencials si els entomem amb el canvi del model productiu". D'altra banda, la diputada ha afirmat que al territori "no ens escapem del creixement de les desigualtats".

OBVIAMENT QUE LA RECUPERACIÓ ECONÒMICA LA FI DE L'ATUR , LES OPORTUNITATS LABORALS I LES CONDICIONS DIGNES DE LES PERSONES SÓN UNA PRIORITAT PERO HI HAN FORMES I FORMES I AQUI S'APUNTEN ALGUNES MOLT POC COHERENTES AMB LA IDEA PRÈVIA QUE ES TÉ DE SOSTENIBILITAT, RESPECTE, ETC..... RECUPERACIÓ SI PERÒ NO REPETICIÓ DEL MODEL QUE ENS VA DUR A LA CRISI!!!! 

 A SI QUE PARLA DEL MEDI AMBIENT:


No hay comentarios:

Publicar un comentario